Instagram

Feed fra Instagram: jarj01 - kan følges.

Følg også bloggen på epost

mandag 21. mars 2016

PW cup, Påmelding neste sesong, Vår cup, Messe cup, Danmarkstur og Utenlandstur 2017

Info til både spillere og foreldre! og God Påske :)

PW cup
Først av alt gratulerer med innsats og prestasjoner i PW cup :)

Vi endte som et av cupens 16 beste lag (altså et sted mellom 9 og 16, av totalt 50 deltakende) og når man forventer at de beste lagene i landet deltar så er jo det helt strålende! Gratulerer til alle i treningsgruppa vår - til alle som bidrar både på og utenfor banen.

Sportslig sett fikk jentene vist fram mye av det vi har øvd på. Andre lags trenere berømmet forsvarsspillet vårt og vi fikk uttelling for godt samspill i angrep. Bakerst stod målvakta fjellstøtt! Laget fremstår sterkt som lag, i motsetning til lag som har enkeltspillere som utmerker seg og "settes opp".
Flere gode enkeltkamper - særlig i kampen mot Askøy fikk vi vist at innsats og fokus på det vi jobber med nytter. Askøy var et av de lagene man forventet skulle nå langt, det var i tillegg det laget som slo ut Jar i fjor og ekstra moro: Askøy slo i gruppespillet lørdag det laget som gikk av med seieren i årets PW cup! Og ikke bare slo vi de - vi vant hele 13- 5! Moro :)

Vinner av PW cup ble Randesund (Kristiansand).

Påmelding neste sesong
Fristen for påmelding av lag til neste sesongs seriespill er 1. april. Rett over påske behøver vi derfor tilbakemeldinger fra de som ikke hadde bestemt seg da vi samlet inn påmeldings-skjemaer. Hvis noen ønsker en prat med meg, så ta kontakt.
Jeg håper alle blir med videre :)

Vår cup 29. april - 1. mai
Sören har i dag lagt ut invitasjon i I-Team for årets Vårcup. Dette er en lokal cup som foregår i området Ellingsrud/Furuset/Fjellhammer. I fjor deltok vi med ett lag. Om det blir ett eller to lag i år avhenger av hvor mange jenter som har lyst. Svar på I-Team så fort du vet om du vil/kan delta - så fikser Sören resten :)

Messecup 20. - 22. mai
I år som i fjor deltar vi i Messecup/Tønsberg. Dette er en cup det forventes at alle jentene deltar på og vi legger ekstra vekt på det sosiale i gruppa. Kontaktpunkt Sören.

Danmarkstur 18. august + helg
Det er Marius som nå melder inn til klubben hvor mange 01-jenter som vil delta. Det har vært påmelding på doodle (se egen sak i bloggen), men ikke alle har registrert seg. Meld fra til Marius!
Danmarksturen er fin både sosialt og som del av oppkjøringen til seriestart.

Utenlandstur 2017
På tide å begynne å tenke litt mer på hvor man har lyst til å dra? Cup eller treningsleir? By eller sol og strand eller begge deler? Med eller uten foreldre og søsken? Håndball blir det uansett :)
Dette blir spennende og forhåpentligvis en kjempeflott opplevelse for jentene!

onsdag 16. mars 2016

Oppsummering spillermøte

Fin innsats i møtet i går!
Mange som bidro både med spørsmål og meninger. Vi er nå kommet dit at det er greit å sitte ved siden av hverandre og ytre ulike meninger :)

I løpet av møtet lyttet vi til lydfiler. Dette er hjelpemidler Olympiatoppen har laget for å hjelpe unge utøvere (13+) med mental trening. Kan brukes i alle aldre, uansett idrett og nivå. De to vi benyttet i møtet vil bli sendt til spillere og foreldre i egen epost.

Oppsummering av møtet
Status på håndballspillet. Vi spiller KREATIV, ELEGANT og KRAFTFULL håndball. Spillerne jobbet to og to og oppsummerte så under de tre overskriftene våre hvilke fremskritt vi har gjort gjennom sesongen.

Mies håndballerfaringer Mie delte sine håndballerfaringer i bilder og ord; de første håndballårene, klubber, utenlandsspill, landslag, Stabæk, oppturer og nedturer, prioriteringer, venner, trening. Ta de sjansene som byr seg!

Mental styrke - hva er det?
Positiv adferd – uansett.
Motiveres av utfordringer.
Trene! – i motsetning til å bli trent.
Jobbe med oppgavene – ikke med resultatet.
Takle forstyrrelser.
Trene på det du ikke får til.
Vise mot.

Mental trening - teknikker

Sett deg treningsmål
Bestem deg for noe du vil bli bedre på. Kommuniser det til til noen/gjerne flere som kan hjelpe deg
Visualisér at du lykkes
Se for deg hvordan du lykkes i det du vil gjøre – se for deg hva du gjør for å få det til. Repeter det for deg selv, gjerne flere ganger.
Lag en bedre indre dialog
Øv deg på å lede tankene dine i en positiv retning. Let etter fordeler i alle situasjoner og spinn videre på det positive.
Regulér spenningsnivået
Kjenn etter om du er passe spent før kamp. Finn en rutine som passer for deg slik at du er klar når kampen blåses i gang.

Neste sesong
Fra 1. mai spiller J01 i J15 årsklassen - påmelding av lag innen 1. april
Vi prøver å få til treninger 3 * 2 timer i hall pr uke
Både Eli og Mie fortsetter som trenere såfremt vi får treningstidene til å passe, litt utfordrende fordi Eli jobber mandag/onsdag fra kl 20 og Mie trener alle dager 17-18:30
Vi satser på å melde på ett nivå1-lag og ett nivå2-lag i J15
I tillegg vurderes det å melde på et J16-lag

Spørsmålsstillinger som ble gjennomgått med spørsmål og meninger:
  • Når må vi vite hvem som er med videre?
  • Hvor mye må spilleren trene for å spille nivå 1?
  • Bør vi melde på lag på nivå1 eller nivå 2 i J16?
  • Når skal vi trene fysisk?
  • Behøver vi et samarbeid med J02 for å stille lag?
  • Hvor interessant ville det være med et treningssamarbeid med en annen klubb?
  • Andre spørsmål?

Mental styrke - selvbilde!
Å ha et godt selvbilde er det aller viktigste for deg som vil bli sterkere mentalt.
ALLE kan ha et godt selvbilde!
Det verste du kan gjøre mot ditt eget selvbilde er å si at det er dårlig.
Ingen kan hindre deg i å ha et godt selvbilde – DU utvikler DITT selvbilde.

"Jeg er" Jeg har verdi helt uavhengig av det jeg presterer.

tirsdag 8. mars 2016

Danmarkstur 2016

Hei :-) Klubben er i gang med å planlegge Danmarksturen og vi trenger tilbakemelding på hvor mange vi sannsynligvis blir fra J01. Ber derfor alle om å svare på denne pollen innen førskommende søndag 13.3.

http://doodle.com/poll/xycfawzqh4v4u8zt

Her er informasjon om årets tur fra Cecilie og Anette:

Sikre deg en plass? 

Jar Håndball arrangerer sin årlige treningsleir ved Han Herreds Fritidscenter i Fjerritslev, Nord Jylland. Turen er lagt til helgen før skolen starter etter sommerferien. Vi reiser med Color Line torsdag 18/8-16 kl 1730 fra Larvik til Hirtshals.Vi er fremme ca 21.30. Kjøreturen til Fjerritslev og Aalborg tar 1 time.

Returen på søndag 21/8 er med ColorLine Superspeed kl 12.45, med reservert fast plass og buffé i restauranten. Ankomst Larvik 16.30.

Turen vil i år koste ca 2500 per person.

Pga enorm prisøkning på Stena Line i år blir turen litt annerledes. Vi tar superspeed begge veier. Et lag vil få tre overnattinger i Fjerritslev mens resten får en overnatting i Aalborg. Dette pga plassmangel i Fjerritslev fra torsdag til fredag. Ellers blir turen og opplegget det samme som tidligere år.

Danmarksturansvarlig Cecilie Brindem/Anette Teigen 95835113/95765914

fredag 4. mars 2016

Status J15 sesongen 2016-17

For å få et best mulig tilpasset tilbud for 01-jentene i Jar neste sesong, så er vi nå godt igang med forberedelsene.

Alle 20 spillerne har levert inn sine egne ønsker hva angår trening og kamper. Hver enkelt spiller har fått en liten respons på sine ønsker i en I-Team-melding.
Slik ser ønskene ut:











Spillere sesongen 2016/17 - J15
16 har bekreftet at de spiller neste sesong, inkl. begge målvaktene.
4 har svart vet ikke. Disse fire vil få tilbud om et møte med meg for å avklare. Med eller uten forelder, det avgjør spilleren selv.
Klubben har påmelding av lag i april og sesongen starter 1. mai - så vi må bruke tiden godt frem til da.
Ender vi opp med 16 spillere totalt så blir vi fort avhengig av et tettere samarbeid med J02 - og da må dette avtales mellom gruppene så J02-ledelsen tar nødvendige hensyn i sine påmeldinger.

Treningsmengde for laget
16 ønsker lag-treninger tre * to timer pr uke (eller mer) og 4 har svart to treninger.
Jeg har derfor bedt klubben om tre treninger á to timer i hall. Venter på bekreftelse om ønsket blir innfridd.
Får vi dette tilbudet, så vil vi bygge den fysiske treningen inn i håndballtreningen; dvs. at det blir mer håndball-spesifikk fysisk trening enn tidligere.

Nivå i seriespill
11 tror de vil trives best med spill på nivå 1
7 tror de vil trives best med spill på nivå 2
2 har svart vet ikke

Seriespill en aldersklasse opp - J16 - i tillegg
9 ønsker å spille J16-kamper i tillegg til J15-kamper. 2 har svart vet ikke, mens 9 p.t. ikke er interessert i dette tilbudet.
Jeg har på dette grunnlaget bedt klubben om å få melde på et J16-lag (nivå 2). Venter på bekreftelse om ønsket blir innfridd.

Vi har allerede begynt å snakke om de ulike ønskene på trening og kommer også til å ha temaene opp i spillermøtet tirsdag 15. mars. Hvis noen har spørsmål eller har endret mening og ønsker å forandre på sine innmeldte ønsker, så gi beskjed direkte til meg.

God helg! mvh Eli :)

onsdag 2. mars 2016

Vi fikk arrangement på LOPPETASSEN 3. april!

Hei!
Vi fikk arrangement på Loppetassen 3. april!!

Sett av datoen - målet er at alle jentene bidrar, og vi trenger en del voksne også.
Vet at det ene laget har kamp, men vi må sette opp vakter slik at alle får bidratt.
Marius og Julie og jeg har meldt seg i arrangementskomiteen. Kjempefint om noen flere vil stille til et par planleggingsmøter - spesielt bra hvis noen av de som var med sist kan være med i planleggingen. Send meg en mail, eller skriv i kommentarfeltet og meld deg!

Dette gir en kjempemulighet til gode inntekter i reisekassa.

Hilde