Instagram

Feed fra Instagram: jarj01 - kan følges.

Følg også bloggen på epost

mandag 25. april 2016

Testperiode avsluttet - resultater!

Testperioden er avsluttet og spillerne har vært igjennom samme sett fysiske tester som sist september. Det er nå i april gjennomført totalt 94 tester (mot 82 sist).

Kort fortalt ser vi størst forbedringer for treningsgruppa på hurtighetstesten. Kast-testen viser også god fremgang, mens det kun ble påvist marginal fremgang i utholdenhetstesten. Spenst-testen og armhevingstesten viser ingen fremgang.

Alle spillerne har forbedret seg i hurtighetstesten. Det er spesielt gledelig fordi dette er den av testene som er best "overførbar" til håndballspillet, i tillegg til kastestyrken :)

Spillerne får sine individuelle resultater i I-team hvor de også kan se sine tidligere testresultater og sammenligne for å se egen utvikling.

Hovedfokuset i testingen er egen forbedring - det er det vi har applaudert i gjennomføringen. Det kan likevel være interessant for hver enkelt å se hvordan man ligger an i forhold til gruppa.
Her følger derfor en oversikt som man kan sammenligne seg med om man ønsker det. F.eks. som en input i sin egen prosess med å sette egne treningsmål frem mot neste testperiode.

HURTIGHET (fotarbeid m/retningsforandringer - innendørs)
Beste: 12,3 sek
Gjennomsnitt: 13,4 sek, forbedret med 13 % :)

KASTESTYRKE (stillestående m/parallelle ben - innendørs)
Beste: 28,3 m
Gjennomsnitt: 22,6 m, forbedret med 5 %.

UTHOLDENHET (beep, 20 m vendeløp - innendørs)
Beste: nivå 12-9
Gjennomsnitt: nivå 9-8, forbedret med 2 %.

SPENST (horisontal spenst, stille lengde - utendørs)
Beste: 2,20 m
Gjennomsnitt: 1,92 m, ingen forbedring.

STYRKE ARMER/OVERKROPP (armhevinger, skulderbredde ned til knyttneve - utendørs)
Beste: 35 reps
Gjennomsnitt: 23 reps (i denne testen var  det så store og uforklarlige fluktuasjoner i testresultatene at det ikke gir mening i å legge sammen og lese utviklingen for gruppa sett under ett.)

Neste testperiode kommer etter sommerferien, august eller september.
pssst... egentreningsprogram for sommeren blir distribuert i juni :)

mandag 4. april 2016

Spillere, ny ball, klister og tester

SPILLERE NESTE SESONG

18 spillere er med laget videre inn i neste sesong :)
Amalie
Anine
Anna
Caroline
Eira
Elise
Emma
Frida
Hannah
Hedda
Helene B
Helene H
Johanne
Karoline
Nora LA
Nora V
Thea
Victoria
Fanny og Josefine har bestemt seg for at inneværende sesong blir deres siste.

NY BALL OG KLISTER
I dag startet vi med 2ér ball og klister. Ta med den gamle ballen på trening og hold den fri for klister til etter siste seriekamp for Jar1, 17. april.
Vi har felles klister i lagbagen. Vi har også felles klisterfjerner eller olje(matolje)/spenol i lagbagen. Klisterfjerneren er relativt dyr og vil bli brukt stort sett til bortekamper. Olje/spenol blir tilgjengelig på trening, men det kan godt hende jentene ønsker å ha sitt eget håndkle og klisterfjerner/olje/spenol eller annet egnet middel i egen bag. Det er opp til hver enkelt.
Vi gleder oss til å få oppbevaringsplass i Nadderudhallen, så vi kan sette fra oss noen av lagtingene der.

I dag prøvde alle "vanlig" klister. Vi har også klisterspray tilgjengelig, en litt "snillere" form for klister. Enkelte spillere kan dessuten synes det er nok klister på ballen til at de ikke ønsker å ta på klister selv. Bare å prøve seg frem her.

De fleste vil i en periode oppleve å få blemmer på fingertuppene av klisterbruken. Det går heldigvis over når huden er blitt "herdet" :)

Pass på å holde klister adskilt fra annet innhold i bagen!

FYSISK KARTLEGGING
Vi har nå startet på en periode med fysiske tester. Vi bruker de samme testene som sist og målsettingen til hver enkelt spiller er å oppnå et bedre resultat enn i september, dvs. ved forrige test. Det kan være ulike årsaker til at slik forbedring ikke skjer, men det er den generelle målsettingen.
Dagens test var stillestående langkast (med parallelle ben).
Vi brukte tid på trening i dag til å snakke om hvorfor vi gjør testene.