Instagram

Feed fra Instagram: jarj01 - kan følges.

Følg også bloggen på epost

fredag 27. november 2015

Cup, treningsfri, treningskamper, sluttspill ... m.m.

Cup
Nå er den her; Helton cup-helgen. Dette er helt tydelig noe jentene gleder seg stort til og jeg håper det blir en god helg både sportslig og sosialt. Begge lag og særlig Jar 2 er forberedt på tøffe tak. Vi har satt arbeidsmål for cupen, både i forsvar og angrep - jeg gleder meg til å se hva vi får til!

Ingen trening mandag 30.nov
Denne mandagen blir lysene i Nadderudhallen fikset - hurra for det :)
Uansett greit med en treningsfri dag etter cupen. Spillerne er blitt oppfordret til å jobbe litt ekstra med salget sitt denne dagen, enten de planlegger hvordan de skal selge eller om de faktisk selger.

VM-tur
God tur til alle som skal til Danmark og se landslaget spille mot Russland. Med torsdagens uavgjort i Møbelringen cup så er det vel lov å håpe på en spennende match!

Treningskamper
Mange lag som ønsker spill-trening med Jar - det er gøy! Vi har avtalt følgende - aktivitetene er lagt inn i I-Team:

Torsdag 10. desember
Denne dagen får vi ikke tilgang til hallen og da passer det perfekt at Snarøya har invitert oss til Hundsundhallen. Hele treningsgruppa. Roy leder (Eli er opptatt med trenerkurs).

Søndag 13. desember
Lørenskog, som vi ga sterk motstand i cupen, har invitert oss til treningsturnering sammen med Vestli, Ullern og NitHak. Kun Jar 1 denne dagen.

Fredag 18. desember
Haslum J01 og J02 forbereder seg til Norden cup og har spurt om vi kan stille til treningskamper med begge vår 01-lag denne fredagskvelden. Det forventes at de skal øve mye på angrepsavtaler og det kan bl.a. gi oss fin taktisk forsvarstrening. Hele treningsgruppa, men ulike tidspunkt for lagene.

Seriekamper Jar 2
Jar 2 har fortsatt to seriekamper igjen før jul :) Vi spiller dobbel serie som fortsetter over nyttår.

Seriekamper Jar 1
Jar 1 er ferdig med sesongens gruppespill og skal i det nye året spille i B1-sluttspill, dvs med nr 3 og 4 fra hver avdeling i høst. I dette sluttspillet møter vi:
Sarpsborg, Kolbotn, Langhus, Oppegård, Ull/Kisa, Ellingsrud, Nit/Hak, Eidsberg og Njård.
Minner om at alle disse lagene, med unntak av Njård, er ukjente for treneren - så på samme måte som tidligere i sesongen så tas innspill om spillestil, styrker og svakheter hos hvert enkelt lag imot med stor takk. Det kommer jentene til gode :)

Med ønske om en fin førjulstid ispedd mye håndball-moro :) 


torsdag 19. november 2015

En kort statusrapport...

Vi nærmer oss slutten på første del av sesongen og tiden er inne for en liten rapport fra treneren.

Først av alt: jeg er glad og imponert over hvordan jentene har tilpasset seg ny trener, nye utfordringer og forventninger. Det har vært en prosess for hver enkelt som person og for treningsgruppen som helhet. God støtte fra foreldre har helt sikkert spilt en viktig rolle i prosessen.

Selv er jeg glad for det valget jeg tok i april - takk for den tilliten dere viser hver dag og for alle innspill og oppmuntringer.

Innsatsen har resultert i en fin utvikling sportslig sett både for våre to lag og for enkeltspillere.

Ja visst har det vært viktig å få Jar 1 til et passende sluttspill - for å få god matching siste del av sesongen. Mest av alt tenker jeg likevel på at begge lag har vist god fremgang i spillet og at mange spillere har blitt sikrere på kast og mottak. Jeg ser at jentene er stolte når spillet flyter fint og vi har bra trykk.
Økt fotarbeid, større forfytning og flere taklinger i forsvar gir oss flere gode muligheter fremover på banen. Jeg opplever også at noen av jentene har fått en mental gevinst - blitt tøffere generelt - av å jobbe hardere i forsvar.

Tidlig i høst tok jentene en moden og fin beslutning knyttet til Jar 2. De ønsker å bygge dette laget istedet for å ta med spillere fra Jar 1 for å vinne kamper. Stolt av jentene!
Ja, det kan komme unntak, slik som kommende helg når vi skal møte et lag som tydelig er påmeldt på feil nivå. Merk at da er det jentene selv som gjør vurderingen om evt. å ta med forsterkninger.

Treningsfokus
Hittil har fokuset vært mest på utvikling av spillet og så har vi tatt for oss og øvd teknikker for å få spillet til å fungere. Spillet har i stor grad blitt bygget rundt det jentene kjente fra tidligere, men hvor vi har fokusert mer på hvordan vi skal bruke spillet - trykk, bredde, valgmuligheter.

Vi har nå skrudd litt om og bruker mer tid på ren teknikktrening og individuell utvikling. Hver enkelt spiller fikk i spillersamtalene én eller flere utfordringer og de fikk også melde hva de selv ønsker å utvikle.
Noe av teknikk-treningen vil skje samlet for alle, mens andre aktiviteter vil være posisjonsavhengig. Eksempelvis gjennomførte alle utespillerne i går mengder med finter og viderespill først, deretter ble de fordelt på posisjoner hvor de enten jobbet med finter og viderespill eller finter og skudd, mens linjespillere fikk trene mottak, vending og innhopp.

Så skal vi selvfølgelig fortsette å trene spill - det er hovedfokuset som justeres nå.
Jeg gleder meg og det vet jeg mange av jentene gjør også :)

Jar J01 vil spille KRAFTFULL, KREATIV og ELEGANT håndball. 

Fortell det til jentene når dere ser at de lykkes :)

Heia Jar!

onsdag 11. november 2015

Fysisk trening m.m.

Torsdag inneværende uke
Ingen trening pga. skolearr. ved Ringstabekk skole som opptar nesten hele laget.

Superlørdag
Husk "Superlørdag" i Jar IL Håndball denne uken!

Fysisk trening og klær/utstyr
Det begynner å bli kaldere og vi trenerne observerer at flere av spillerne kan behøve råd og veiledning og gjerne litt hjelp hjemmefra m.h.p. valg av klær til utendørstreningen. Vi setter av tid til et kjapt skift på vei inn i hallen.

Riktig bekledning er viktig bl.a. for å:
  • kunne gjennomføre treningen/øvelsene godt - altså praktisk tøy
  • ha det komfortabelt under treningen
  • transportere varme effektivt så kroppen tåler påkjenningen godt og holder seg frisk
  • sikkerhet
  • med mere....

Vi anbefaler:
  • flere tynne lag med klær (ikke boblejakke eller andre tykke jakker!)
  • ett lag mer på overkroppen enn på bena - "tommelfinger-regel" året rundt
  • tynn lue og tynne hansker
  • buff
  • ullsokker
  • refleksvest (eller minimum refleksbånd)

Det er videre bra om de som har hodelykt tar på det (eller evt. håndlykter, en nyvinning som man fester rundt hendene). Ikke at alle behøver det, men om noen har så hjelper det alle.

Når snø og is kommer så kan nok mange også ha glede av løpe-brodder, dvs. brodder som festes med borrelås e.l. (gåbrodder faller lett av når man løper). Hvis noen har tilgang på løpesko med pigger så bruk de :)

Håper dette vil være til hjelp. Spørsmål knyttet til utendørstreningen vår kan rettes til Roy, Halvor og Eli.