Instagram

Feed fra Instagram: jarj01 - kan følges.

Følg også bloggen på epost

torsdag 16. juni 2016

Egentreningsprogram 2016

Denne sommerens treningsprogram er lagt opp annerledes enn fjorårets. Det er basert på tilbakemeldinger fra spillerne og hensyntatt at jentene er blitt et år eldre.

ØKTER
Økt 1 Styrketrening
Økt 2 Spenst og hurtighet
Økt 3-4 Tre utholdenhetsprogram og et kombiprogram uth./styrke

FORVENTNINGER
For at laget og dermed også spillerne skal få en god start etter ferien, så forventes det at hver enkelt spiller utfører minimum to - 2 - treningsøkter pr uke i ferien. Jeg regner med at de aller fleste greier å gjennomføre 3 økter pr uke - og så at noen gjør 2 økter mens andre gjør 4 økter.
Anbefaling: Gjør ukentlig Økt 1 og Økt 2 og så fyller du på med utholdenhetsøkter eller kombiøkter.

Jeg vet at noen helst bare vil jogge seg en tur eller evt. bare trene styrke - og for all del - det er også bra, men prøv å få til fast Økt 1 og Økt 2.

TIDSBRUK
Øktene tar fra 15 min til 40 min, med unntak av langkjøringsøkta (se Økt 3-4). Bakkeintervaller (se Økt 3-4) tar kortest tid - så dette er et godt alternativ på dager du vil trene, men ikke har så mye tid ledig.

ØVELSENE
På onsdagstreningen denne uken ble øktene fordelt på spillerne og prøvd ut. Det meste gikk greit og de spørsmålene som kom opp får vi tatt opp før vi tar ferie :)

Alle øvelsene i Økt 1 (styrke) er godt kjent.
I Økt 2 skal vi gå gjennom spenst- og hurtighetsøvelsene en ekstra gang på trening - var litt usikkerhet her.
Råskinnet (se Økt 3-4) trengte litt forklaringer av opplegget, men når de først var i gang så gikk det fint.

GENERELT
Les teksten! Fikk mange spørsmål i gjennomkjøringen - hvor svaret stod på arket...
Litt slurv med gjennomføringen av styrkeøvelser - i egentrening må man selv minne seg på riktig teknikk, ingen trener som står og passer på. Teknikk-punktene er godt kjent - har vært terpet på igjen og igjen gjennom sesongen.

Lykke til med treningen!
Jeg er bare en melding unna om det skulle oppstå spørsmål. Og så oppfordrer jeg foreldre og familie til å henge seg på treningen der det måtte passe og aller viktigst; støtte håndballjentene på en positiv måte i deres gjennomføring.

Her er øktene:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar