Instagram

Feed fra Instagram: jarj01 - kan følges.

Følg også bloggen på epost

onsdag 16. desember 2015

Julemoro med J01 og J02 torsdag

Torsdag denne uken slår J01 og J02 sammen treningene og markerer siste trening før jul.
Dvs. trening inne i hallen fra kl 19-21.

Aktiviteter:
  • mini-kamper
  • blanda lag mellom årgangene

Har du lyst har du lov:
  • nissestreker
  • nisseluer og andre nissesaker...
  • nissedømming


Velkommen!
hilsen Fredrik og Eli






mandag 14. desember 2015

Flott håndballsøndag :)

Gratulerer til Jar 2 med seier over Njård 16-15!

Scoret mange mål, mange spillere scoret, laget mange frikast (16 stk i første omgang!) og 55 i redningsprosent av målvakten. Slikt blir det seier av :) Ekstra moro at laget kjempet seg til en seier i en jevn kamp.
Godt å se at alle treningstimene gir uttelling - det nytter å trene og å få med alle både forover og bakover på banen. Gratulerer!

Jar 1 utnyttet treningsturneringen godt :)

Målet for dagen var å få trent godt og samtidig få målt seg med tre A-sluttspill-lag + "ta en titt på" NitHak fra vårt B1-sluttspill. Mye fint spill, god trening mot ulike typer spill og spillertyper og flott innsats generelt, inkl. mange gode målvakt-aksjoner!
Resultattavla viste mange mål, seier med 5 over Lørenskog og 1 over Vestli og tap med 3 mot NitHak og 4 mot Ullern. Vel gjennomført jenter!

Siste håndballuke før jul

Trening: mandag, onsdag, torsdag
Treningskamper: fredag Nadderudhallen mot Haslum - begge lag, Jar 2 først
Seriekamp: søndag Jar 2 møter Ullern

torsdag 10. desember 2015

Referat styremøte 091215

Jar Håndball styremøte 091215
Tilstede: Lars Christian, Hilde, Marit, Lene, Bent, Gry, Thea, Herman, Øystein, Ann-Christine
  1. Gjennomgang av økonomiske retningslinjer
Gry har laget økonomiske retningslinjer for Jar Håndball. Disse ble gjennomgått og akseptert. De økonomiske retningslinjene ligger på styrets fb-sider.
Aksjon: Alle styremedlemmer må sikre at disse blir formidlet til oppmenn, økonomiansvarlige og andre relevante nøkkelpersoner i sine respektive lag.

  1. Trening nye initiativer
Forslag om å organisere «klubb-interne» samlinger for de lag som er interesserte ca hver 6e uke for å dele kunnskap fra våre beste trenere (samlet), spillere og eventuelt også ta inn ekstern ekspertise. Eventuelt følge temaene i temaserien. Dette vil være en måte å gi trenerne påfyll samt gi lagene ekstra inspirasjon på ulike områder (eks vingspill, keepertrening, etc). Styret synes at dette er et godt initiativ
Aksjon: Lars Christian og Bent kaller inn hovedtrenerne fra de ulike lagene til et møte i januar for å lufte dette som idé samt andre nye initiativer (eks damelag i divisjon 6, skadeforebyggende etc)

  1. Fordeling av dommeroppdrag
Velkommen til dommeansvarlig Øystein Bauer (delt verv med Thea). Hvordan skal dommeroppdrag fordeles? Når kampoppsettet kommer vil Thea og Øystein fordele dommeroppdragene jevnt og i henhold til retningslinjene. Hvis det deretter er noen som ikke kan etc er det «første-man-til-mølla» i forhold til å melde seg på de dommeroppdragene som legges ut på dommenes facebook-gruppe
Aksjon: Alle styremedlemmer må sikre at denne informasjonen formidles til sine respektive lag (spesielt viktig for de lag hvor der er spillere som også er dommere)

  1. «Sinte» trenere på kamp
Hvis det blir en uhøflig tone mellom trenere, har sekretariatet mandat til å stoppe kampen, henvise til at det blir for mye støy rundt sekretariatet og be trenerne roe seg. Dette også som en støtte for yngre dommere.

  1. Priser ved arrangement
Priser som kaffe, kaker, inngang etc. Retningslinjene er felles for alle lag men det har kommet tilbakemelding om at noen av våre priser er lave. Dette ble diskutert i styret og endte med forslag om at vi beholder nåværende priser (unntatt vaffel som økes til 20 kr) og at vi satser på mye salg.

  1. Valg av trenere til SFO
Diskusjon om hvordan fordeling av SFO trener-verv skal gjøres. Forslag om at det skal sendes ut informasjon til alle som kvalifiserer (alder) og ønsker treningsrolle at de skal melde dette til Marit (SFO trener ansvarlig) og Lars Christian (sportslig leder) på våren og deretter fordeles rollene i f t loddtrekning og SFO spilletider i august
Aksjon: Ann-Christine legger inn aktivitet om informasjon til påmelding på våren (april)
  1. Eventuelt
a). Alle trenere, dommere og andre som har kontakt med barna og som er eldre enn 15 år må søke om og sende politiattest til Bent
Aksjon: Bent følger opp
b). Medlemsregister – Bent undersøker muligheten for å melde inn hele lag elektronisk (eksperimenterer med J-04) . Kommer tilbake med beste praksis.
c). Årshjulet skal gjennomgås i styret to ganger per år. I begynnelsen av hver sesong (januar og august).
d). Forslag om å organisere sunt-kosthold kurs for alle spillere i klubben. Aksjon : Hilde organiserer.
e). Gry minner om behov for spillelister
f). Neste styremøte blir torsdag 14.januar 2016

fredag 27. november 2015

Cup, treningsfri, treningskamper, sluttspill ... m.m.

Cup
Nå er den her; Helton cup-helgen. Dette er helt tydelig noe jentene gleder seg stort til og jeg håper det blir en god helg både sportslig og sosialt. Begge lag og særlig Jar 2 er forberedt på tøffe tak. Vi har satt arbeidsmål for cupen, både i forsvar og angrep - jeg gleder meg til å se hva vi får til!

Ingen trening mandag 30.nov
Denne mandagen blir lysene i Nadderudhallen fikset - hurra for det :)
Uansett greit med en treningsfri dag etter cupen. Spillerne er blitt oppfordret til å jobbe litt ekstra med salget sitt denne dagen, enten de planlegger hvordan de skal selge eller om de faktisk selger.

VM-tur
God tur til alle som skal til Danmark og se landslaget spille mot Russland. Med torsdagens uavgjort i Møbelringen cup så er det vel lov å håpe på en spennende match!

Treningskamper
Mange lag som ønsker spill-trening med Jar - det er gøy! Vi har avtalt følgende - aktivitetene er lagt inn i I-Team:

Torsdag 10. desember
Denne dagen får vi ikke tilgang til hallen og da passer det perfekt at Snarøya har invitert oss til Hundsundhallen. Hele treningsgruppa. Roy leder (Eli er opptatt med trenerkurs).

Søndag 13. desember
Lørenskog, som vi ga sterk motstand i cupen, har invitert oss til treningsturnering sammen med Vestli, Ullern og NitHak. Kun Jar 1 denne dagen.

Fredag 18. desember
Haslum J01 og J02 forbereder seg til Norden cup og har spurt om vi kan stille til treningskamper med begge vår 01-lag denne fredagskvelden. Det forventes at de skal øve mye på angrepsavtaler og det kan bl.a. gi oss fin taktisk forsvarstrening. Hele treningsgruppa, men ulike tidspunkt for lagene.

Seriekamper Jar 2
Jar 2 har fortsatt to seriekamper igjen før jul :) Vi spiller dobbel serie som fortsetter over nyttår.

Seriekamper Jar 1
Jar 1 er ferdig med sesongens gruppespill og skal i det nye året spille i B1-sluttspill, dvs med nr 3 og 4 fra hver avdeling i høst. I dette sluttspillet møter vi:
Sarpsborg, Kolbotn, Langhus, Oppegård, Ull/Kisa, Ellingsrud, Nit/Hak, Eidsberg og Njård.
Minner om at alle disse lagene, med unntak av Njård, er ukjente for treneren - så på samme måte som tidligere i sesongen så tas innspill om spillestil, styrker og svakheter hos hvert enkelt lag imot med stor takk. Det kommer jentene til gode :)

Med ønske om en fin førjulstid ispedd mye håndball-moro :) 


torsdag 19. november 2015

En kort statusrapport...

Vi nærmer oss slutten på første del av sesongen og tiden er inne for en liten rapport fra treneren.

Først av alt: jeg er glad og imponert over hvordan jentene har tilpasset seg ny trener, nye utfordringer og forventninger. Det har vært en prosess for hver enkelt som person og for treningsgruppen som helhet. God støtte fra foreldre har helt sikkert spilt en viktig rolle i prosessen.

Selv er jeg glad for det valget jeg tok i april - takk for den tilliten dere viser hver dag og for alle innspill og oppmuntringer.

Innsatsen har resultert i en fin utvikling sportslig sett både for våre to lag og for enkeltspillere.

Ja visst har det vært viktig å få Jar 1 til et passende sluttspill - for å få god matching siste del av sesongen. Mest av alt tenker jeg likevel på at begge lag har vist god fremgang i spillet og at mange spillere har blitt sikrere på kast og mottak. Jeg ser at jentene er stolte når spillet flyter fint og vi har bra trykk.
Økt fotarbeid, større forfytning og flere taklinger i forsvar gir oss flere gode muligheter fremover på banen. Jeg opplever også at noen av jentene har fått en mental gevinst - blitt tøffere generelt - av å jobbe hardere i forsvar.

Tidlig i høst tok jentene en moden og fin beslutning knyttet til Jar 2. De ønsker å bygge dette laget istedet for å ta med spillere fra Jar 1 for å vinne kamper. Stolt av jentene!
Ja, det kan komme unntak, slik som kommende helg når vi skal møte et lag som tydelig er påmeldt på feil nivå. Merk at da er det jentene selv som gjør vurderingen om evt. å ta med forsterkninger.

Treningsfokus
Hittil har fokuset vært mest på utvikling av spillet og så har vi tatt for oss og øvd teknikker for å få spillet til å fungere. Spillet har i stor grad blitt bygget rundt det jentene kjente fra tidligere, men hvor vi har fokusert mer på hvordan vi skal bruke spillet - trykk, bredde, valgmuligheter.

Vi har nå skrudd litt om og bruker mer tid på ren teknikktrening og individuell utvikling. Hver enkelt spiller fikk i spillersamtalene én eller flere utfordringer og de fikk også melde hva de selv ønsker å utvikle.
Noe av teknikk-treningen vil skje samlet for alle, mens andre aktiviteter vil være posisjonsavhengig. Eksempelvis gjennomførte alle utespillerne i går mengder med finter og viderespill først, deretter ble de fordelt på posisjoner hvor de enten jobbet med finter og viderespill eller finter og skudd, mens linjespillere fikk trene mottak, vending og innhopp.

Så skal vi selvfølgelig fortsette å trene spill - det er hovedfokuset som justeres nå.
Jeg gleder meg og det vet jeg mange av jentene gjør også :)

Jar J01 vil spille KRAFTFULL, KREATIV og ELEGANT håndball. 

Fortell det til jentene når dere ser at de lykkes :)

Heia Jar!

onsdag 11. november 2015

Fysisk trening m.m.

Torsdag inneværende uke
Ingen trening pga. skolearr. ved Ringstabekk skole som opptar nesten hele laget.

Superlørdag
Husk "Superlørdag" i Jar IL Håndball denne uken!

Fysisk trening og klær/utstyr
Det begynner å bli kaldere og vi trenerne observerer at flere av spillerne kan behøve råd og veiledning og gjerne litt hjelp hjemmefra m.h.p. valg av klær til utendørstreningen. Vi setter av tid til et kjapt skift på vei inn i hallen.

Riktig bekledning er viktig bl.a. for å:
  • kunne gjennomføre treningen/øvelsene godt - altså praktisk tøy
  • ha det komfortabelt under treningen
  • transportere varme effektivt så kroppen tåler påkjenningen godt og holder seg frisk
  • sikkerhet
  • med mere....

Vi anbefaler:
  • flere tynne lag med klær (ikke boblejakke eller andre tykke jakker!)
  • ett lag mer på overkroppen enn på bena - "tommelfinger-regel" året rundt
  • tynn lue og tynne hansker
  • buff
  • ullsokker
  • refleksvest (eller minimum refleksbånd)

Det er videre bra om de som har hodelykt tar på det (eller evt. håndlykter, en nyvinning som man fester rundt hendene). Ikke at alle behøver det, men om noen har så hjelper det alle.

Når snø og is kommer så kan nok mange også ha glede av løpe-brodder, dvs. brodder som festes med borrelås e.l. (gåbrodder faller lett av når man løper). Hvis noen har tilgang på løpesko med pigger så bruk de :)

Håper dette vil være til hjelp. Spørsmål knyttet til utendørstreningen vår kan rettes til Roy, Halvor og Eli.

fredag 30. oktober 2015

Resultater fra trivselsundersøkelsen + Spillersamtaler

TRIVSELSUNDERSØKELSE Nå er vi godt i gang med sesongen og tiden inne for å sjekke av hvordan jentene trives. Sist mandagstrening fikk de derfor i oppgave å besvare 9 spørsmål - type ring rundt det som passer best for deg fra 1-7. Undersøkelsen var anonym. Nederst var det tatt med et spm om man spilte mest på Jar1 eller på Jar2.
Onsdag fikk spillerne se og snakke litt seg i mellom om resultatene. Og i gårsdagens spillersamtaler brukte vi resultatene til å snakke om trivsel.

SPILLERSAMTALER 100 % oppmøte til gårsdagens gruppesamtaler, som ble ledet av Eli og Mie. Spillerne var stort sett svært godt forberedt og klare til å snakke om både egen og lagets fremgang så vel som utviklingsområder. Hver enkelt spiller fikk tilbakemeldinger om hva vi ser de er gode til og områder hvor de med trening og fokus kan bli bedre. Det ble mange gode samtaler og vi er godt fornøyd med spillernes bidrag.

RESULTATER FRA TRIVSELSUNDERSØKELSEN
Skala fra 1-7, hvor 1 er "dårligst/lav" og 7 er "best/høy". Middels tilsvarer altså 4 på skalaen.

Undersøkelsen starter med et oppvarmingsspørsmål og er deretter delt inn i bolkene:
  1. Trivsel på trening og kamp
  2. Trivsel med fysisk trening og testing
  3. Selvbilde håndball, fysisk og mentalt
  4. Håndball som aktivitet i årene som kommer
Oppsummert forteller resultatene oss bl.a. at:
  • ... vi når hele spillergruppen med tilbudet vårt
  • ... spillerne verdsetter den fysisk treningen
  • ... spillernes selvbilde er bra
  • ... ca. halvparten av jentene tror de spiller håndball om tre år (forutsatt passende tilbud)
Her kan du se gjennomsnittet i besvarelsene for hvert spm.
Ta kontakt hvis du har spm til undersøkelsen.






mandag 26. oktober 2015

Spillersamtaler torsdag

Torsdag denne uken har laget ingen trening - i stedet har vi spillersamtaler.

Tema er "Trivsel og utvikling"

Spillerne har fått utdelt noen tema de skal forberede seg på.

Sted Nadderud Arena. Varighet ca 20 min. Små grupper på 2-3 spillere.
Ledere til stede: Eli og Mie

Tidsskjema:

Vær ute i god tid!
Og vær også forberedt på å vente litt
- så får vi dette til i løpet av torsdagskvelden :)

18:55 Eira, Thea

19:20 Anna, Anine, Karoline

19:45 Caroline, Johanne, Helene B

20:10 Josefine, Viktoria, Nora V

20:35 Emma, Elise, Hedda

21:00 Amalie, Fanny Ø, Helene H

21:25 Fanny MJ, Frida, Nora LA

Vi ber om at alle stiller til spillersamtalen sin.
Skulle noen likevel bli forhindret så gi beskjed så tidlig som mulig og direkte til Eli.

Velkommen :)

onsdag 21. oktober 2015

Obs! Flyttet seriekamp

Jar 2 sin kamp lørdag førstkommende går i Jordalhallen. Kampstart kl 14:45. Regionsadmin har flyttet kampen pga. kollisjoner i Nadderudhallen.

søndag 18. oktober 2015

Flott håndballhelg!

Mye fin håndball denne helgen! Stolte trenere :)

JAR 2
Jar 2 har løftet forsvarsspillet og kriger nå på hver eneste forsvarsposisjon. Det blir det mye moro av - laget presser motstanderne til svakere skudd, til å gjøre tekniske feil eller vi snapper ball.
Godt forsvarsspill gjør også målvakten bedre; solid målvaktsspill med redningsprosent på 46 % både lørdag og søndag!

I angrep skyter jentene mer; 30 skudd mot Haslum 2 og 34 skudd mot Asker 2. Dette er en formidabel økning og det aller beste er at - fritt etter Mille: "nesten alle skuddene kommer etter et fint forarbeid" - det vil si på gode sjanser!

I gårsdagens kamp mot Asker ble det scoret 15 mål og 6 av 8 utespillere scoret mål.
Gratulerer til Jar 2 med flott utvikling :)

JAR 1
Spillmessig har laget godt trykk fra alle posisjoner i angrep. Jentene spiller variert og er bra samkjørt. Mest å hente på å forbedre samspillet med linjespiller og i forsvarsarbeidet generelt. Godt å ha en heltent målvakt bakerst; 54 % i redningsprosent i går!

Tabellmessig er laget i rute. Etter seieren mot Vestre Bærum - som var svært viktig og godt gjennomført - er vi nå inne i en relativt lett periode med Ammerud, Bygdøy Monolitten og Linderud. Det betyr IKKE at vi tar lett på kampene, men at disse motstanderne anses som enklere enn de som kommer etterpå...

Haslum og Vestli blir kanskje for tøffe - selv om vi selvfølgelig går på banen for å vinne hver kamp.
Vinner vi mot Linderud, så blir kampen mot Furuset 7. november fort avgjørende for hvilket sluttspill vi ender opp i.
Jeg gleder meg til fortsettelsen - uansett hvilket sluttspill :)

Takk så langt til publikum
- vi hører dere og setter stor pris på innsatsen på tribunen, kjøring og all mulig støtte rundt jentene. I går tror jeg jammen jeg så et par stolte tårer på tribunen i Jar 2 kampen og jeg så i alle fall imponerte besteforeldre i Jar 1 kampen.
Jentene på banen setter garantert stor pris på støtten :)

Tabellen i avd 35 ser veeeldig fin ut akkurat nå

mandag 12. oktober 2015

Gårsdagens cup-thriller - sett med trenerøyne :)

Sesongens regionscup allerede over... ikke overraskende etter at vi fikk vite at vi hadde trukket Lørenskog, men surt likevel... 

Basert på historie/statistikk skulle det nesten ikke være mulig for Jar å slå Lørenskog.

Etter første omgang stod det likevel 16-8 til hjemmelaget! Jentene spilte flott og variert angrepsspill - og scoringene rant inn fra alle posisjoner, foruten linje. Der ble det til gjengjeld satt fine sperrer.

I andre omgang kjørte Lørenskog igang det offensive forsvaret de er beryktet for og som vi hadde forberedt oss på. De ga oss fysisk juling i hvert angrep. Med manglende bestrafning og total mangel på progressiv dømming, så slet vi oss ut i angrep. Det var lite energi igjen til å gå ut å ta de duellene som trengtes hjemme i forsvar. Til slutt endte det da 22-23 i sudden death spill.

Jeg snakket med mange av jentene i går kveld; noen på vei ut av hallen, noen mellom dømmingen i Nadderud Arena og andre på telefon. Når tårene er tørket og kampen settes i perspektiv er vi stolte av gårsdagens prestasjon og framgangen i spillet vårt!

Ny treningsøkt i dag - blir nok litt forsvars-taktisk prat i dagens oppsummering :)
Gleder meg til trening!

torsdag 8. oktober 2015

SUPERLØRDAG 14. nov


Hei!

Påmelding her:
http://doodle.com/poll/htekiepzaiemmwih

Vedlagt er invitasjon til Superlørdag 14. nov.
 - J2001 jentene skal i tillegg til å spille kamper bidra med hjelp til leker og dømming
- Foreldre må påregne litt dugnadsinnsats som f. eks kioskvakt og baking
- Vi trenger premier! Har du tilgang til smågaver som kunne egne seg til spillerpremier, eller større gaver som kan brukes som utlodningspremier, gi beskjed til hilde.alfstad@vikenfiber.no.


onsdag 7. oktober 2015

Lagkoordinatorer, LK

I tråd med info på foreldremøtet skal vi fra nå av ha med oss en LK i kampene våre.

LK for Jar 1 er Trym Varre
LK for Jar 2 er Katrine Raade
De behøver helt sikkert hjelp innimellom når de ikke har anledning til å stille selv. Flere har sagt seg villig til å hjelpe til og det er bra :)

Info om rollen:
Rollen innebærer å følge ett av lageneDen er i hovedsak en administrativ rolle. Forutsetter litt håndballkunnskap eller evt. stor lyst til å lære. Rollen utføres i hallen før/under/etter kamp.

Oppgaver
① Tidlig oppmøte til kamp - ta imot spillerne
② Sjekke at alle er kommet, evt. etterlyse

③ Utfylling av kamprapport
④ Hente inn underskrift i kamprapport fra lagleder

⑤ Føring av statistikk - bruk av avtalt skjema eller app

⑥ Delta i spillermøte før/etter kamp og i pausen
⑦ Bidra til samhold og positivitet i laget
⑧ Hjelpe til med akuttbehandling av vondter og skader

⑨ Passe at laget ALLTID samlet takker publikum, uansett resultat

For ordens skyldDu “låser” ikke datteren din til ett av lagene ved å være lagkoordinator – uttak gjøres uavhengig av dette og  tilpasser vi.

Spm. til rollen? Ta kontakt :)

tirsdag 6. oktober 2015

Topp internasjonal håndball til spottpris - fortsatt mulig

Treg respons på  påmeldingen til å se to kule landskamper hjemme på Nadderud. Antar det skyldes høstferie og slikt :-).

Lørdag 7. November

Kl 15:45 Frankrike - Island
Kl 18:15 Norge - Danmark  

Fristen for påmelding er forlenget til 10. okt. Vi trenger 10 spillere for å få lagbillett. 


Løp og kjøp, dvs delta på Doodle i første omgang!



mandag 5. oktober 2015

Treningskamper 15. okt

Torsdag 15. oktober får vi besøk av Fet J14 til treningskamper for begge lagene våre.

Vi har byttet til oss J02 sin treningstid denne kvelden, så vi har 2 timer i hallen, kl 19-21.

Til arrangementet behøver vi sekretariat og dommere. Meld fra til Eli hvis du kan tenke deg å hjelpe til - eller om du kjenner noen som vil :)



fredag 25. september 2015

Takk og god høstferie!

På vegne av jentene; takk Mie, Mille, Halvor, Marius og Roy i trenerteamet
for godt levert i perioden august og september!

Og takk til alle dere andre også for innsats og godt samarbeid :)

Her er en liten oppsummering av hva vi i laget har gjennomført av sportslige aktiviteter i perioden:

19 treninger (=treningsdager)
1 treningsleir
1 treningssamling m/lagbesøk
1 laglunsj m/mini-spillermøte
1 mini spillersamtale med hver enkelt spiller
1 test-runde m/ 5 standard individuelle fysiske tester
1 analysekamp 1. div
1 cup m/ 2 lag
og 3 seriekamper

Hilsen trener Eli som er veldig glad for at laget har et så bra team rundt seg
- BÅDE sportslig og på all annen måte!

GOD HØSTFERIE til spillere, foreldre og alle andre som er knyttet til laget!




Lagsbilletter til Golden League med håndballgutta

Hei !
Det er satt av lagsbilletter til kampene i Nadderud Arena torsdag 5
nov., lørdag 7 nov., og søndag 8 nov 2015. Det er begrenset
tilgjengelighet på lagsbilletter og først til mølla prinsipp som
gjelder. På grunn av kapasitet er det en begrensing på
antall ledere til 4 og minimum 10 spillere per bestilling. 
Pris per billett er 200,- per dag inklusive avgift (mot
ordinærpris 292,-).
Norge møter Danmark, Frankrike og Island i Nadderud Arena
Alle klubber og lag kan nå bestille billetter til redusert pris.

Etter samråd med Marius har vi bestemt oss for å gå for billetter på lørdagen.
Lørdag 7. November
Kl 15:45
Frankrike - Island
Kl 18:15
Norge - Danmark  
LEGG DERE INN I DOODLE PÅ PÅMELDINGER PÅ BLOGGEN INNEN 1. OKT. HER:
          http://doodle.com/poll/n7viknpgauwvdr9p

Hilde

onsdag 16. september 2015

Håndballsko !?!

Onsdagstreningen denne uken ble en knalltrening :)

Vi starter hver onsdag med skuldertrening - mobilitetsøvelser, skrå opptrekk til stang, styrketrening m/strikk (særlig bakside) og kombiøvelser skulder og mage m/ball.

Denne gangen satt øvelsene for første gang veldig bra! Det krever en del konsentrasjon.

Senere i økta jobbet vi bl.a. med fotarbeid i "sirkeltrening" og til slutt forsvarsspill forsvars2ere og forsvars3ere inkl. samarbeidet om linjespiller og bakspillere.

Jeg har en oppfordring til dere der hjemme:
Kan dere ta en prat med håndballjentene om sko,
- vær så snill.

Gode håndballsko fester godt på gulvet (ikke glatte), de er relativt flate for å unngå overtråkk (ikke høye som mange løpesko) og obs! obs! de er gode til å jobbe i alle retninger (god stabilitet/støtte særlig sideveis). I tillegg skal de ikke sette merke på gulvet.

Ja, noen ganger er gulvet glatt for alle ...

Forøvrig må det være sko som passer selvfølgelig, noen trenger såler eller spesielle tilpasninger osv.

Bare ta en god sjekk vær så snill - det holder ikke bare å ha "innesåler".

Så unngår vi skader, får mer effektiv trening og det blir morsommere å spille håndball,

- hilsen trener´n


søndag 13. september 2015

Spillerlister helgen 9.-11.oktober

Flott innsats i går!
Endte med seier for Jar 1 over Vestre Bærum, mens Jar 2 tok skikkelig tak utover i kampen og vant 2. omgang mot Njård :)

Neste helg spiller Jar 2 - spillerlister er allerede kommunisert.

Etter høstferien er det Jar 1 som starter opp først - med seriekamp FREDAG 9. oktober og IØR-cupkamp søndag 11. oktober.

Fredag 9. oktober mot Ammerud
Appalløkkahallen 2 kl 19:05
MV Thea
Caroline, Elise, Emma, Fanny Ø, Frida, Hedda, Helene B, Johanne, Josefine, Nora V

Søndag 11. oktober mot Lørenskog
Nadderudhallen kl 16:15
MV Thea
Caroline, Elise, Emma, Fanny Ø, Frida, Hedda, Helene B, Johanne, Josefine, Nora V

Spillerne registrerer seg i I-Team!

fredag 11. september 2015

Helgens kamper!

Jar 2 først ut i Gjønneshallen lørdag! Obs! Kampstart kl 13. Oppmøte kl 12.

Spillerliste:
Eira, Anna, Amalie, Anine, Frida Karoline, Nora LA, Selma (02), Victoria

Forfall: Josefine og Helene H. Selma kommer derfor inn som linjespiller. Til de som ikke har fått det med, så trener Selma med laget vårt på mandager.

Så er det Jar 1 - som også spiller i Gjønneshallen. Kampstart 14:30. Oppmøte 13:30 - kom gjerne tidlig og hei på Jar 2 :)

Spillerliste:
Thea, Caroline, Elise, Emma, Fanny Ø, Hedda, Helen B, Johanne, Nora V

Forfall: ingen

Ledere i begge kampene:
Eli
Mie
Søren (kampadmin og statistikk)

Oppmøte og oppvarming Jar 1:
Marius


Lykke til! - med ønske om en god håndballdag for Jar J01 :)

torsdag 10. september 2015

Foreldremøte tirsdag 22.9 kl 20:30

Foreldremøte avholdes på Jar isforum tirsdag 22.9 kl 20:30.

Forslag til agenda:
1. Status sportslig utvikling. Informasjon, spørsmål og svar.
2. Lagkoordinator - admin rolle i hallen før/under/etter kamp - for begge lagene.
3. Cuper og turer 2015/16.
4. Status utenlandsreisen 2017.
5. Økonomi.
6. Evt.

Innspill til agendaen eller temaer som foreldre ønsker at tas opp med Eli kan gjerne sendes til Marius før møtet.

tirsdag 8. september 2015

Dommeransvarlig og søppelkjøring

Hei
Jar håndball trenger en ny dommeransvarlig.
Er det noen foreldre på Jar2001 som har lyst til dette? Man kan evt dele vervet med noen.
Meld fra til styret v/Hilde. hilde.alfstad@vikenfiber.no

Jeg minner også om søppelplukkingen 23. sept.
Jeg har ikke fått beskjed om noe forfall, så da regner jeg med at alle jentene stiller.
Flott om de som har anledning til å kjøre melder fra til meg. Mangler 4 biler og en henger:-)
Tidsrom 1730-1930.

Hilde
hilde.alfstad@vikenfiber.no / 928 46 529

søndag 6. september 2015

Fysisk trening og kartlegging

Lørdag morgen hadde vi - Roy, Halvor og Eli møte om planlegging av den fysiske treningen til håndballjentene. Vi kan love mye fotarbeid og hurtighet :)

Skadeforebygging skulder og knær/ankler er nå bygget inn som faste treningsbolker i øktene våre.

I løpet av september kartlegger vi spillergruppa, jentene har fått info.
Formålet er å få et grunnlag å bygge treningen på, for så å kunne måle utvikling - både for gruppa som helhet og individuelt.
Jentene blir oppfordret til å fokusere på sin egen utvikling.

Vi velger å benytte oss av de samme testene som håndballregionen benytter i sine samlinger:

  1. Beep - utholdenhet
  2. Kast - stillestående med parallelle ben
  3. Hurtighet - med vendinger og bevegelse i flere retninger
  4. Stille lengde
  5. Armhev - med hender i skulderbredde

1-3 blir gjennomført inne i hallen, mens vi forsøker å få til 4 og 5 utendørs.
Neste kartlegging planlegges gjennomført i desember.

På håndballspråket snakker vi om fysisk trening og utvikling i følgende termer:
  1. Kastestyrke
  2. Løpsstyrke
  3. Hoppstyrke/Spenst
  4. Fintestyrke
  5. Gjennombruddsstyrke
  6. Taklestyrke
  7. Paradestyrke (målvakt)
All fysisk trening vi gjennomfører skal relateres til håndballspillet.




tirsdag 1. september 2015

Spillerlister frem til høstferien

Frem til høstferien har vi bare tre kamper - det er en av grunnene til at vi har satt opp treningssamlingen førstkommende lørdag :) Obs! husk å bekrefte deltakelse for lørdag.

Nedenfor finner dere spillerlistene til hver enkelt kamp.
Oppmøte 1 time før kampstart, såfremt ikke annet er avtalt.

Spillerne registrerer seg i I-Team med bekreftelser.
Registrerer de seg med "NEI" eller "VET IKKE" så må det i tillegg sendes en melding til trener.

Vær rask til å gi beskjed hvis du ikke kan stille
- jeg er blitt gjort oppmerksom på at det er konfirmasjoner på den første datoen. Det er for sent nå å flytte de to kampene som går den datoen - så vi får håpe vi får det til å gå opp... Kampene går rett etter hverandre så vi har ikke lov til å bruke samme spiller på begge kamper (minimum hvile for spillere er 60 min).

12. sept i Nadderudhallen kl 14:30
Jar1 - BærumsVerk
MV: Thea
Caroline, Elise, Emma, Fanny Ø, Hedda, Helene B, Johanne, Nora V

12. sept i Nadderudhallen kl 15:25
Jar2 - Njård2
MV: Eira
Amalie, Anine, Anna, Fanny MJ, Frida, Helene H, Josefine, Karoline, Nora LA, Victoria

19. sept i Ørakerhallen kl 16:45
Jar2 - Ullern2
MV: Eira (+ kanskje Thea)
Amalie, Anine, Anna, Elise, Frida, Helene H, Josefine, Karoline, Nora LA, Nora V, Victoria

Det kan bli endringer i spillerlistene. I såfall tas det direkte med de det gjelder og de som berøres får beskjed.

Håper vi får godt med publikum på kampene våre! :)

Hei Jar!

IØR cup - første runde

Jar 1 skal spille mot Lørenskog i første runde i regionscupen, "IØR-cup".

Tøff motstander - men absolutt mulig å slå :)

Lørenskog har rykte på seg for å spille røft og ligge på grensen til utvisning i sin utgrupperte forsvarsformasjon og å takle spillere på overgangsløp (altså spillere uten ball) - håper vi får erfarne dommere som holder en god linje.

Kampen er berammet til:

søndag 11. oktober kl 16:15 i Nadderudhallen. Blir lagt inn i I-Team.

Kommer tilbake med spillerliste når det nærmer seg.

Les mer om cupen her:
IØR cup reglement

søndag 30. august 2015

En cup-helg over ...

... og jentene har trent godt på det vi skulle og det ledet også frem til noen fine resultater :)

Mandag blir det restitusjons-trening og samtaler om helgens opplevelser, læring og utfordringer.

Særlig stolte synes jeg vi skal være over Jar 2 sin seier søndag morgen over BMIL - fint angrepsspill og innsats til tusen!
Jeg har på vegne av våre jenter takket Fredrik og 02-jentene for positiv innstilling og stor vilje til å hjelpe.

Og så klart var det morsomt at Jar 1 vant lokaloppgjøret mot Ullern :)
Klar vinner i gruppespillet og deretter tap med bare fire mot finalist Reistad viser at vi "er med". Jeg var og så semifinalene og finalen i vår årsklasse - her kan dere se hvordan de siste kampene gikk:

Heia Jar!

torsdag 27. august 2015

Haslum cup

F.o.m. i ettermiddag er vi på cup :)

Jentene har fått tilsendt oppmøte-tidspunkt for det laget de skal spille på.

Begge lag spiller som vanlig sluttspill på søndag, tidspunkter avhengig av plassering lørdag. Følg med på www.haslumcup.no.

Lagledere:
Fredag Eli + Mille (+ kanskje Mie)
Lørdag Eli + Mie
Søndag avhengig av om lagene får kamper samtidig

Vi har div. forfall og sykdom i rekkene...
Det var bare 14 jenter på trening i går og derav ingen målvakter  - vær derfor rask med å melde fra dersom det ser ut til at du ikke kan stille!

Det jobbes for å få inn hjelp:
Hittil har vi hentet inn Sima Heren (02) og Josefine Qvist (02) som begge skal bidra på Jar 2. Hjelp oss å ta godt vare på 02-jentene!
  1. Vi satser på mye god trening i cupen.
  2. Vi vil gjerne se og lære mer om de lagene vi skal møte i serien om ikke lenge.
  3. Vi ønsker oss publikum som gir det lille ekstra før/under/etter kampen - siden vi ikke alle er helt i toppform denne helgen.
Lykke til alle sammen! :) Heia Jar ! 

tirsdag 25. august 2015

Lisens


Husk å betal lisens innen 01.09.15 - man kan ikke spille kamper hvis ikke lisensen er betalt.

Lisensbeløp:
LISE: 750,-
LISE+: 940,-

Betales til:
Norges Håndballforbund
Håndball-lisens/skade
0840 Oslo

Kontonummer: 7874.05.97301


Jeg fant KID for de fleste spillerne (fra noen år tilbake).

Amalie Libæk Berthelsen: 9003239242
Anine Baumann: 9003239267
Caroline Torhaug: 9003239275
Elise Langås: 9003239291
Emma Royer Ivarson: 9003239580
Fanny Monn Jensen: 9003240471
Fanny Fenstad Ørstavik: 9003239309
Frida Raade Asplund: 9003239317
Hedda Varre: 9003244663
Helene Brinchman-Hansen: 9003239325
Helene Janshaug Halvorsen: 9003239333
Johanne Burns Bergan: 9003239341
Josefine Thunold Furu: 9003246528
Kristina Einang Prestegard: 9003246510
Nora Liheim Alfstad: 9003239374
Nora Varre: 9003244671
Thea Wadahl: 9003239390
Victoria Bakken Heyerdahl: 9003239408



Hilsen Julie

mandag 24. august 2015

Styrketrening på Icon/Elexia

Tilbudet om trening på Icon for Jar-jenter i eldre årganger, dvs J02, J01 og J00 fortsetter.
Sted: Elexia Bekkestua
Tid: Tirsdager kl 14:05
Periode: Første gang er neste tirsdag 1.9 og det varer frem til 15.6.2016
Pris: 1500 kr

Meld deg på her:
http://doodle.com/pr4dmx455twh2a9a

Påmeldingsfrist: torsdag 26.8

Det kommer informasjon om betaling senere.

Det er dessverre ikke noe alternativ for de jentene som ikke kan delta på tirsdager kl 14. Det er ikke mulig å finne annet tidspunkt til den reduserte prisen som passer for alle.

Alle oppfordres til å få med venner for å fylle opp så mange plasser som mulig.

fredag 21. august 2015

Trenerteamet og treninger

Trenerteamet er på plass og vi kan alle glede oss til mye god trening fremover. For at alle skal ha god oversikt så lister jeg her både treninger og trenere:

Mandag kl 15:30-17:30
Eli + Mie

Onsdag kl 15:30-17:30
Eli + Mie + Mille

Torsdag kl 19-20 (fysisk utendørs)
Roy + Halvor

Torsdag kl 20-21
Eli + Marius

Oppmøte
1) Møt alltid utstyrt for å kunne starte utendørs, også mandag og onsdag.
2) Har man liten tid mellom skole og trening, så forutsetter vi trenerne at jentene passer på å få i seg nok mat i mellom så de har energi til treningen.
3) Har man skole som gjør at man ikke rekker treningsstarten, så kommer man bare så raskt man får det til - det er ikke et problem, bare en praktisk utfordring som vi helt sikkert greier å håndere :)

Jentene er heldige som har så bra med trener-ressurser rundt seg. Det er en styrke på flere måter at vi er såpass mange, både mhp kapasitet og at vi utfyller hverandre i personlighet og styrker.

Etter mye klabb og babb med treningstider inneværende uke, så er vi på vanlige treningstider f.o.m. mandag. Gleder meg!

Til slutt har jeg lyst til å fortelle om en fin treneropplevelse fra i går:
Målvaktene og jeg fikk dele hall med 02-gruppa (Fredrik) og siste halvtimen var vi faktisk 3 treningsgrupper som delte på hallen; 02, 00/99 (Karl Anders) og MV-01. Smooth samarbeid og bare smil og glede hele veien. Fint å ha blitt litt kjent på Danmarksturen.

Roy kjørte utendørs fysisk økt og fikk flott tilbakemelding fra jentene - mange morsomme øvelser var en av kommentarene jeg overhørte :)

God helg til dere alle!


Søppelplukking for alle 23. sep :-)

Jentene har igjen en dugnadsøkt på søppelplukkingen rundt Rykkin.
Vi drar ut onsdag 23. sept etter trening, med pliktig oppmøte for alle spillere 17:30 på Nadderud.

Vi trenger 5 biler med sjåfører og en tilhenger. Jobben tar ca 2 timer. Vi kjører samme områder og grupper som sist. Meld deg som sjåfør her:
http://doodle.com/remhqi838bpgypvx

Når jobben er gjort har laget tjent totalt 29200 kr :-).

Organisator er Hilde: hilde.alfstad@vikenfiber.no / 928 46 529

onsdag 19. august 2015

Treningssamling 5. september

Lørdag 5. september blir det treningssamling i Haslumhallen med påfølgende lunsj-møte.

Trening kl 10:00-14:00.
Etter det blir det lunsj.
Lunsjsted, tid m.m. kommer fra Sören når det nærmer seg.

Tema for samlingen er spilltrening og Ullern J01 kommer på besøk.

Samlingen er lagt ut i ITeam-kalenderen og spillerne bekrefter sitt oppmøte der.


tirsdag 18. august 2015

Lagene i Haslum Cup 28.-30. august

Jentene har nå fått invitasjon i ITeam til hver enkelt kamp de skal spille.
Disse bekreftes i ITeam - jo før jo bedre. Blir det sykdom el.l. så kan det selvfølgelig bli omrokkeringer - da gis det beskjed til de det gjelder.

For at foreldre, sjåfører, søsken og andre gode støttespillere skal være orientert, så legger vi også lagene her. Det vil vi også gjøre i seriekampene.

Jar 1 - spiller pulje C - 9 spillere
Thea (MV), Caroline, Elise, Emma, Fanny Ø, Hedda, Helene B, Johanne, Nora V

Jar 2 - spiller pulje D - 10 spillere
Eira (MV), Amalie, Anna, Fanny MJ, Frida, Helene H, Josefine, Karoline, Nora LA, Victoria

Kristina og Anine har meldt forfall til Haslum Cup.

Karen deltar heller ikke.
Hun har kommet til at hun vil gi seg med håndballen. Hun melder at hun trives kjempegodt og har det gøy - Danmarksturen var tidenes beste :), men at hun vil prioritere de to andre idrettene sine, langrenn og orientering. Hun ser at det vil bli for mye fremover med skole + tre idretter. Vi ønsker Karen lykke til og alt godt i årene som kommer :)

Når det gjelder Haslum Cup, så minner vi enda en gang om at vi bruker cupen til samspilling av lagene og forberedelser til serien - fremfor resultater. Det gjelder begge lag.
I cup er det ikke lov til å bytte spillere mellom lagene i løpet av cupen.

Kamptid: 1 * 25 min + evt. 1 * 1 min time-out

Oppmøte og annen praktisk info kommer fra Sören :)

HEIA JAR !

mandag 17. august 2015

Flott arr. og gode prestasjoner!

Takk til alle som bidro til en super helg i Danmark.



Jentene bidro på så mange måter, bl.a. beste underholdningsbidrag og morsom tufte-kamp og endelig slo vi danske Aars i håndball! :) Én seier og ett tap ble det og i den vi tapte var vi etter min mening spillmessig helt på høyde med danskene.

Treningene våre favnet bredt denne helgen, fra mørke-sisten i sokkelesten (bekmørt!) innerst i Hanherredhallen, via gruppearbeid rundt våre "store hårete mål" - Kraftfull, Feminin og Kreativ håndball - og til finte, sperre og russertrening m.m.

Så er hverdagen her....

1) Ukens treninger: mandag 15:30, onsdag 15:30, torsdag 19:00. Alle i Nadderudhallen.
Trenere: mandag Eli + Mie, onsdag Eli + Mie + Mille
torsdag UTENDØRS kl 19 Roy + Halvor og evt. Eli m/målvaktene og INNE kl 20 Eli + Marius

2) Evt. Icon-treninger kommer vi tilbake til. Er oppe i klubben til vurdering og opptelling av antall interesserte spillere på de tre aktuelle årgangene.

3) Evt. hospitering hos J2000 venter vi også litt med. Vi vil ha litt oversikt over 9. kl. skole og egne lagtreninger først.

4) Haslum Cup 28.-30. aug: Har så vidt jeg kan se fått inn to forfall, Karen og Kristina. Stemmer det?
Kampoppsett
Vi spiller nivådelt - med fokus på samspilling av lagene og forberedelser til serien, fremfor resultater.

5) Seriespill: Terminlistene er lagt ut. Hvem som skal spille hvilke kamper kommer vi tilbake til og da i første omgang frem til høstferien.
Terminlister

6) Treningsamling/kamper: Helgen 5.-6. september er aktuell for samling og evt. treningskamper lokalt. Hold av, selv om vi ikke har seriekamper. Det jobbes med å skaffe hall.

7) Bruk av I-Team: Rutine for spillerne - senest søndag kveld oppdaterer hver enkelt spiller sitt planlagte oppmøte for kommende uke. Det er selvfølgelig også mulig å nå legge inn oppmøte helt frem til jul - og så hver søndag sjekke over og endre for evt. fravær.
Mange av jentene er blitt flinke til å bruke I-Team, inkl. å sende meg spm og info. Men noen henger etter - sjekk gjerne ut med jentene og finn ut om det er noe de behøver hjelp til eller er usikker på.

Spm.? Ikke brenn inne med noe - ta kontakt jo før jo bedre :)


onsdag 12. august 2015

Vi er igang! :)

13 glade jenter med massevis av NY ENERGI på trening i går.
NYTT GULV i Nadderudhallen, jippie!
Dagens trenere Mie, Mille og Eli var svært godt fornøyde med både innsats og kvalitet i treningen.

ALLE jentene tilstede leverte inn utfylt SOMMERTRENINGSPROGRAM. Veldig bra! Ser frem til å få inn mange flere når vi møtes alle sammen - bare gi det til meg så fort det passer deg.

Nå er det Danmark med klubben neste! Vi gleder oss :)

GRUPPEARBEID - konklusjoner legges frem på samling fredag etter ankomst.
Gruppe 1: Fanny MJ, Hedda, Amalie, Fanny Ø
Gruppe 2: Karoline, Emma, Johanne
Gruppe 3: Anna, Frida, Caroline, Helene H
Gruppe 4: Anine, Helene B, Nora LA
Gruppe 5: Victoria, Josefine, Kristina, Nora V
Gruppe 6: Karen, Elise, Thea

De som var på treningen fikk utdelt oppgavene og har de med til de som ikke var tilstede. De som var på treningen er uthevet i teksten over. Ta kontakt med de du er på gruppe med, dere organiserer arbeidet slik dere selv vil og når dere vil, husk at det er gruppens konklusjoner dere skal komme frem til - så diskusjoner er bra! :)

lørdag 25. juli 2015

Sommerhilsen med oppdatering/oppsummering

Håper alle nyter sommeren - hver på sin måte :)

Her kommer litt info som du kan ta til deg når det passer ditt eget program.

Sommertreningsprogram
Husk at all trening du gjennomfører er til glede først og fremst for deg selv.
Gratulerer til deg som er godt igang med programmet - hold ut, hele veien frem!
Til deg som ligger etter - aldri for sent, kom igjen! du kan få til mye de siste ukene:)
Innlevering av utfylte programmer når vi møtes i august.

Første trening etter ferien
Tirsdag 11. august kl 16-18 i Nadderudhallen.

Treningsleir i Danmark
Avreise torsdag 13. august

Tur til håndball-VM for kvinner
Danmark 4.-6. november
Husk å melde dere på via Doodle - Sören har hånd om arr. og evt spørsmål.

Assistenttrener
Mie Sando er med oss fra august av. Hun gleder seg til å møte Jar-jentene. Spiller linjespiller på Stabæk Håndball Elite.

Seriestart
Søndag 6. september
For de som titter i den foreløpige terminlista; Jardar og Kjelsås 2 ser ut til å trekke sine lag (nivå2).

Haslum Cup
Cup-info kommer fra Sören når det nærmer seg.
Kampoppsettet er nå lagt ut, så jeg legger ved litt info her :)
Kampoppsett

Vi bruker Haslum Cup som et ledd i å spille sammen to lag for seriestarten.
Regn likevel med endringer i lagsammensetningene frem til seriestart og også i påfølgende seriekamper. Utover sesongen vil vi fortløpende søke etter gode kombinasjoner av spillere og lagoppstillinger.

I cupen har vi én gruppespill-kamp på fredag og fem på lørdag. Fredagskampen går i Nadderudhallen. Lørdag spiller vi i Nadderdud Arena 2. Lagenes gruppespill-kamper går ikke samtidig :) Begge lag spiller sluttspill søndag.

fredag 3. juli 2015

JarJ01 til håndball-VM i Danmark

Jiiipppie!
Ja, det er helt sant - vi reiser til Fredrikshavn og ser åpningskampene i VM!
HeART of Handball

Lørdag 5. desember ser vi:
Spania-Kazakstan
Romania-Puerto Rico
Norge-Russland
Alle puljene og mer info Danmark2015

Reise og overnatting er bestilt.
Billettsalget til kampene åpner 11. august
- vi satser på at vi klarer å sikre oss billettene vi ønsker.
Doodle og evt spm. v/SörenSjekk også epost fra Sören 3. juli.

Håndball-VM i sosiale medier:
Facebook "Heart of Handball" og "Heart of Handball-Fredrikshavn"
Instagram - #heartofhandball
Twitter - @heartofhandball

KREATIV, FEMININ og KRAFTFULL håndball

mandag 29. juni 2015

Mie Sando med i trenerteamet

I dag ble det klart at Mie Sando, linjespiller på Stabæk Håndball Elite, blir med i Team Jar J01 :)
Mie Sando
Som assistenttrener skal Mie bidra mandager og onsdager frem til kl 17 - når hun løper over veien for å trene selv. I tillegg vil hun delta i  kamper og samlinger så lenge de ikke kolliderer med forpliktelser i eget lag.

Mie fyller 22 år, bor i Oslo og håper å kunne starte på lærerutdanning.

Første håndballklubb var HG Gokstad og hun har spilt både for Larvik og Runar. Har spilt med flagget på brystet og også spilt i dansk liga.

Etter å ha hatt treneransvar i Stabæks håndballakademi, så er Mie nå motivert for å trene eldre jenter - og dele sin håndballkunnskap og sine erfaringer. Dette er noe hun har veldig lyst til og hun vil derfor gjøre sitt beste for å få tiden til å strekke til. Og så håper hun jentene kommer i Nadderud Arena og heier når hun selv spiller.

God sommer!

tirsdag 16. juni 2015

Skadeforebygging skulder - øvelsesutvalg

Og her kommer øvelser knyttet til skadeforebygging skulder. Som tidligere kommunisert så skal vi benytte treningsstrikker i denne treningen. Håper alle nå er utstyrt med god strikk. Hvis ikke, så ta med 150 kr på trening i dag, så deler jeg ut til de som behøver. I dag må alle ha strikk - og videre skal den alltid ligge i bagen, den hører nå sammen med ball, innesko og flaske.

Øvelsene forebygger skulderskader og gir deg et hardere skudd! :)

Vil bli brukt og distribuert på papir på trening og så ligger de her også: Skulderøvelser

Merk gjerne strikken din, så du vet hvilken som er din :)

søndag 14. juni 2015

Sommertreningsprogram

Vi nærmer oss ferietid!

Alle behøver vi et avbrekk fra hverdagen - vi behøver sol og bading, iskrem, lange late dager, venner, familie og mye mer.

Samtidig er det viktig for en håndballspiller å holde grunnformen ved like. Til hjelp finner du her et skjema som fylles ut og leveres tilbake når vi møtes i august.
Styrkeøvelsene er forklart på egen side.

Skjema + forklaringer blir gjennomgått og distribuert på papir på trening.
Så ligger de også her: Skjema og Forklaringer styrkeøvelser

Jada! Selvfølgelig er det er lov for foreldre og søsken å henge seg på og bruke programmet også :)

God trening i sommer!

lørdag 13. juni 2015

Spillermøte og treningsinfo

Spillermøte
Det blir spillermøte torsdag 18. juni kl 17- ca kl 19. Kommer tilbake med sted.
Alle spillerne må prioritere dette og møte opp. Hvis det er skolearr. som kolliderer så gi beskjed kjapt.
Tema er forventninger og ønsker, grunnleggende verdier, sesongoversikt m.m.

Treningstilbudet i uke 26
Avhenger av hvor mange som deltar på håndballskole, reiser på ferie m.m. Det avklarer vi i spillermøtet.

Sommertreningsprogram
Gjennomgås og deles ut i uke 25. Dette er et enkelt skjema hvor det er lagt inn konkrete øvelser + en fleks. og hvor man noterer hver økt man gjennomfører og teller opp. Levers inn ved oppstart i august.

onsdag 10. juni 2015

Frimerkeforbud i yngre klasser

Med siste MesseCup-kamp friskt i minne, kan vi nå glede oss over at beslutningen er tatt: videre i sesongen får jentene spille uten å bli satt frimerke på. Det var trist å høre lederen på den andre benken starte kampen med å rope ut på banen "hun skal ikke ha ballen". Men nå skal det altså være slutt - så får vi se hvordan det blir med håndhevingen og hvordan grensedragningene gjøres i praksis…

Her er link til den nye regelen Regel frimerkeforbud

søndag 31. mai 2015

En cup helg over...

HEIA JAR !



Noen refleksjoner sett med trener-øyne

INNSATS
Full pott til jentene og også til hver og en som bidro på sin måte rundt laget.
Fantastisk heiagjeng :)

TRIVSEL
Full pott her også!
God tilrettelegging og stor innsatsvilje skaper god stemning.


RESULTATER
Spilte 10 kamper á 20 min
Vant 4, 1 uavgjort, tapte 5
Scoret 62 mål, totalt -10 i målforskjell (hvorav 8 kom mot Larvik Turn)
Begge lag videre etter første kamp søndag morgen.
Ett lag til A-kvartfinale og ett lag til B-kvartfinale.

Cupen ble vunnet av Larvik Turn

TRENING
Mange nyttige erfaringer for både spillere og ledere.
Flere av jentene spilte på seg mer selvtillit, prøvde seg på nye oppgaver og i nye situasjoner.
Så er det hjem og trene videre på det vi vil bli bedre på.

Gleder meg :)